Mindre plastaffald på Grøn

Grøn gik i 2019 sammen med Tuborg, Northside, Tinderbox, Roskilde og Plastic Change om at erstatte engangsplastølkrus med plastkrus, der kan genbruges. Målet med samarbejdet er at erstatte de ca. 2 millioner engangsplastølkrus, der hvert år bruges på de fire festivaler med genanvendelige ølkrus.

På Grøn har vi tidligere eksperimenteret med løsninger for at skabe en renere plads og en bedre oplevelse for vores gæster. Vi glæder os derfor over at tage del i samarbejdet, så vi i fællesskab med de øvrige festivaler og Grøn gæsterne kan mindske plastikaffaldet på Grøn, siger Theis Petersen, direktør i Muskelsvindfondens indsamlingsafdeling.

Og Christian Sveigaard, marketing- og sponsorchef for Tuborg, fortsætter:

I år vil Tuborg helt bogstaveligt gøre livet lidt grønnere på festivalerne. Vi lancerer nye vaskbare plastglas, som alle kan lease, og vi begynder på de fire store festivaler, som har været med til at udvikle ideen sammen med Plastic Change. Det er en stor dag for Tuborg, og et kæmpe skridt mod at mindske unødigt plastaffald gennem en mere cirkulær forretningsmodel. Drikkeoplevelsen er den samme eller bedre, men fremover tager Tuborg bogstaveligt talt opvasken i vores nye, mobile opvaskemaskine. 

Fra NorthSide til Tinderbox over Roskilde til Grøn

De nye genanvendelige ølkrus, som til sommer først tages i brug på NorthSide, Tinderbox, Roskilde Festival og til sidst på Grøn, hvor de skal med rundt til alle otte koncertbyer, er udviklet af danske KIFA Plast. Krusene vaskes ude på festivalerne, og når de bliver slidte, sendes de tilbage til leverandøren, som sørger for, at materialet genbruges.

KIFA Plast er en dansk virksomhed, og er anbefalet af miljøorganisationen Plastic Change, som løbende har rådgivet på projektet. Plastic Change arbejder for at skabe mere opmærksomhed om konsekvenserne af det voksende plastaffald, og kalder det fælles initiativ en sejr, der kan inspirere andre til at gå i samme retning.

På Grøn glæder vi os til at skænke kolde fadøl i nyvaskede genbrugskrus og håber på, at initiativet blandt andet vil bidrage til en renere plads og en bedre oplevelse for vores gæster.