Grøn skaber plads til forskelle

Vi samler for at styrke

Hver sommer skaber Muskelsvindfonden og Tuborg fest, glæde og mangfoldige møder for tusindvis af koncertgæster på Grøn. Overskuddet fra alle koncerterne går til Muskelsvindfondens arbejde for at styrke livskvaliteten for mennesker med muskelsvind og deres pårørende. Vi samler danskerne – mens vi samler ind.

Tuborg og Muskelsvindfonden skaber med Grøn synlighed for mennesker med et handicap og grobund for Muskelsvindfondens vision – et samfund med plads til forskelle.

Overskuddet fra Grøn går blandt andet til:

Børne- og ungearbejde

Hos Muskelsvindfonden afholder vi årligt klubdage og sommerlejre for børn og unge med muskelsvind.

Forældregrupper og familieweekender

Det er vigtigt for os at være med til at skabe et rum hvor erfaringer deles mellem familier, som er berørt af muskelsvind.

Medlemsgrupper

Vi har hos Muskelsvindfonden både medlemsgrupper for muskelsvindlere og pårørende.

Job og erhverv

Vi gør en stor og aktiv indsats i at hjælpe personer med muskelsvind i job/erhvervspraktik.

Forskning og rehabilitering

Vi har hos Muskelsvindfonden en hel afdeling til kun at fokusere på- og arbejde med behandlingsformer, hjælpemidler og andre tiltag, som gør hverdagen for en muskelsvindler lettere.

Handicappolitisk indsats

Hos Muskelsvindfonden gør vi et politisk arbejde for at styrke det sociale og sundhedsfaglige område til fordel for handicappede.

Musholm

Musholm er vores ferie-, sport-, og konferencecenter ved Korsør, som særligt er skabt med udgangspunkt i, at det er tilgængeligt for alle – hvad enten man har en handicap eller ej.

Du kan læse mere om, hvad overskuddet fra Grøn går til, her.

 

Plads til forskelle på Grøn

På Grøn er arbejder vi for mangfoldigheden. Vores vision er, ligesom Muskelsvindfonden, et samfund med plads til forskelle. Det ses blandt andet ved vores fokus på rummelighed på koncertpladserne, vores initiativer for at nedbryde fordomme, og ved vores indsats for at skabe nye møder mellem mennesker på Grøn.

På Grøn skaber vi Plads til forskelle på forskellige områder:

Plads til Forskelle-puljen

Hvert år indsamler Grøn i samarbejde med en kunstner og samarbejdspartner midler til Plads til forskelle-puljen, som Muskelsvindfonden uddeler til et projekt eller initiativ, som skaber plads til forskelle i samfundet.

Frivilligheden / crewet

Vi har en mangfoldig frivillighed. Undersøgelser viser, at de frivillige på Grøn er mere rummelige, flere kender et menneske med et handicap og flere vil svare ja til at arbejde med et menneske med et handicap – sammenlignet med befolkningen.

Tilgængelighed på koncertpladsen

Grøn har fået Guldcertifikat fra Dansk live og Volue for tilgængelighed på pladsen.

Respektprisen

Hvert år uddeler de frivillige på Grøn Respektprisen til en kunstner, som aktivt arbejder for at bidrage til frivilligheden, Muskelsvindfonden og Grøns arbejde – eksempelvis ved at bidrage til indsatsen om Plads til forskelle.